ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ/ Μαγειρεματα - 27/5/2017

Φραουλοσουπα

Ευκολη - Νοστιμη - Εποχιακη
Dict3Ωραια συνταγη (της Ποπης Χρυσανθιδου) που ειχα δει πριν απο 10 χρονια στο ενθετο περιοδικο Gourmet της παλαι ποτέ Ελευθεροτυπιας. Απο τοτε την εφτιαχνα τακτικα στα τοτε μικρα ακομα παιδια μου που δηλωναν εντυπωσιασμενα. Μετα την ξεχασα για καμποσα χρονια, τη θυμηθηκα φετος, ξαναβρηκα τη συνταγη, την εφιαξα, ομορφη οπως παντα, θυμηθηκα και τα παλια. Δοκιμαστε την και σεις. Αν θελετε να κανετε ποσοτητα, προτιμηστε το τελος της εποχης που οι φραουλες ειναι φτηνες, πολυ ωριμες ως ψιλολιωμενες.
 
Υλικα: 500γρ φραουλες, 120γρ γαλα, 200γρ γιαουρτι 2%, 60γρ ζαχαρη αχνη (εγω συνηθως βαζω περισσοτερη γιατι αλλιως ξινιζει λιγακι, οχι πως ειναι κακο, θεμα γουστου), χυμος απο μισο λεμονι.
 
Εκτελεση: Πολτοποιουμε τις φραουλες στο μπλεντερ. Προσθετουμε τη ζαχαρη, το γαλα και το λεμονι και ξαναχτυπαμε στο μπλεντερ.Αδειαζουμε το μιγμα σε μπωλ, προσθετουμε σταδιακα το γιαουρτι και ανακατευουμε απαλα να διαλυθει. Το τοποθετουμε στο ψυγειο και σερβιρουμε σε μπωλακια ή και σε ποτηρια (αν το κανουμε πιο αραιο). Αν θελουμε κατα το σερβιρισμα προσθετουμε κοματια φρεσκιας φραουλας.
Καλη Επιτυχια!

Print

Εμεις ...

Συνεχιζουμε την ππροσπαθεια  ...

logo Με Απλα Λογια

Επικοινωνια

panos9496@yahoo.gr