• Μ Ι Κ Ρ Ο Σ Υ Μ Β Α Ν Τ Α

    Σχολια για τα καθημερινα, τα μικρα και τα μεγαλα, χωρις φοβο και χωρις παθος.
  • 1

ΜΙΚΡΟΣΥΜΒΑΝΤΑ- 27/5/2016

Ο Μαρκεζινης (πού τον θυμηθηκα), το ΔΝΤ και η Αναπτυξη

markezinisΠριν από λίγες μέρες κάνοντας ζαπινγκ έπεσα στο κανάλι της Βουλής και σε μία συζήτηση για το Μαρκεζινη και το αναπτυξιακό του πρόγραμμα. Εκτιμώ το μυαλό του Μ και θεωρώ μεγάλη ατυχία που δεν τον αξιοποιησαμε, έμεινα λοιπόν και το παρακολουθησα. Είχε και συνεντεύξεις της εποχής με το Μ που εξηγούσε ότι ή περίφημη υποτίμηση της δραχμής σε σχέση με το δολλάριο δεν ήταν αποσπασματική απλά για να ευνοηθουν οι εξαγωγές αλλά μέρος ενός ευρύτερου ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος. Είπε πως έπρεπε να βελτιώσουμε τις υποδομές μας για να προσελκύσουν επενδύσεις. Είπε ακόμα πως θα δανειζομαστε μόνο για συγκεκριμένα αναπτυξιακά έργα και όχι γενικώς και αορίστως και πέρασε σχετικό νόμο ( υπόψη τι ο νόμος αυτός καταργήθηκε όταν ήλθε το πασοκ στην εξουσία και αντικαταστάθηκε από το αόριστο "δανεισμός προς εθνικόν όφελος" και όπως διαπίστωσαμε τα δανεικά κατευθύνθηκαν στις τσέπες εαυτών και αλλήλων).

Ο Μ ταξίδεψε σε πολλές χώρες κυρίως στη Γερμανικά και εξασφάλισε δάνεια για κατασκευή εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με λιγνίτη που διεθετε άφθονο ή χώρα μας. Επίσης άλλα δάνεια για έργα που δεν είναι του παρόντος. Ή μεγάλη αυτή προσπάθεια διακόπηκε από την περί τον Παπαγο καμαριλα των ζηλοφθονων μετριων που πέτυχαν την εκπαραθύρωση του Μ. Ευτυχώς τουλάχιστον που τελικά μας προέκυψε ο Καραμανλης. Αποφασιστικός και αποτελεσματικός αν και κατά τη γνώμη μου χωρίς τις γνώσεις, τις ικανότητές και τον οραματισμό, κουλτούρα του Μ.

Αυτά βέβαια είναι Ιστορία πλέον. Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι αυτό που ειπε ο Καζακος ο καθηγητής που μετείχε στη συζήτηση κάνοντας την αντιστοίχιση με τη σημερινή πραγματικότητα. Είπε πως το πρόγραμμα του Μ κράτησε για πολλά χρόνια μέχρι και τη χούντα. Έκτοτε μηδέν. Και τώρα, συνεχισε, μόνο ή τροϊκα διαθέτει ολοκληρωμένο και σαφές αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη χώρα μας. Και το μόνο που κάνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας είναι να το αποδέχονται επί της αρχης με τον εκβιασμό των δόσεων και στην εφαρμογή να κωλυσιεργουν και να καθυστερουν προσπαθωντας να αποφυγουν μέτρα που θίγουν την πελατεία τους. Έχει άδικο;

Print

Εμεις ...

Συνεχιζουμε την ππροσπαθεια  ...

logo Με Απλα Λογια

Επικοινωνια

panos9496@yahoo.gr

Ordasoft Social Comments and Sharing Free

Powered by OrdaSoft!